Home Forum
Forum
Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?
Która konsola lepsza?
(1 wejść) 1 Gość
W dół
Strona:
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>
TEMAT: Która konsola lepsza?
Pazcyn
Sunday gamer
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
O:Która konsola lepsza? 2 lat(a), 9 mies. temu Oklaski: 0
Rob Pardo, jeden z głównych projektantów w Blizzard, dosyć negatywnie wypowiedział się na temat przygotowywanego przez Microsoft Project Natal.

Wedle Roba, który miał już okazję się z nowym kontrolerem zapoznać, interfejs ten wydaje się być zbyt mało precyzyjny aby mógł spełnić pokładane w nim nadzieje. Obiecanej rewolucji najprawdopodobniej nie będzie, gdyż do rozgrywki i tak potrzebny będzie jakiś fizyczny kontroler, ponieważ system ma poważne problemy z precyzyjnym rozpoznawaniem ruchów w przestrzeni. Pardo porównał Natala do Wii, które do dzisiaj nie oferuje tego co pierwotnie graczom obiecywano.

Moim zdaniem, prawdziwa rewolucja może nadejść wraz z nowym kontrolerem Sony, który wydaje się oferować niesamowitą dokładność w odwzorowaniu ruchów gracza.

Zaloguj siÄ™ Zaloguj siÄ™
  Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
Divi
Sunday gamer
graphgraph
O:Która konsola lepsza? 1 Rok, 9 mies. temu Oklaski: 0
Odświeżam temat, bo widzę, że dyskusja na temat konsol rozwija się nie w tym temacie (a nawet dziale), w którym trzeba.

Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
Balka
Admin
graph
Ja pokładam nadzieje w kontrolerze Sony, jakoś bardziej mnie przekonuje niż rozwiązania oferowane przez Nintendo czy Microsoft.

Spiri
Moderator
graphgraph
Kontroler od Sony to po prostu ulepszony Wiilot. Kinect to w ogóle porażka. Fajna zabawka tylko w zasadzie nie wiadomo dla kogo.

Divi
Sunday gamer
graphgraph
Balka napisał w tamtym temacie, że Kinect to dobry pomysł, bo przy np. RPGach można wyrobić sobię kondycję. No dobrze, ale jeżeli chcę pobiegać to idę pobiegać lub w coś pograć. Nic nie zastąpi przecież wysiłku na świeżym powietrzu. Po za tym pomyślcie o osobach, które gniotą się w jednym pokoju z rodzeństwem (np. ja i mój brat), a żeby pograć w coś na Kinect musiałbym chyba specjalnie przemeblować cały pokój. I to tylko po to, żeby pograć na jakimś durnym sprzęcie, który wymaga ode mnie wydurniania się w pokoju.

A jednym z powodów, dla którego ludzie kupują konsole, to możliwość wygodnego siedzenia na kanapie/w fotelu i spokojne granie przed telewizorem.

@Spiri - jeżeli Move jest ulepszonym Wiilotem, to o Kinect można powiedzieć, że jest ulepszonym EyeToy'em. Paranoja.

Spiri
Moderator
graphgraph
Divi masz racje. Kinect to taki ulepszony EyeToy

Balka
Admin
graph
Nie chodziło mi konkretnie o kinekta, a o jakąś całkowicie inną technologię. Ja sobie właśnie wyobrażałem to jako jakieś specjalne pomieszczenie z różnymi urządzeniami i ofc taka zabawka była by tylko dla wybranych bo koszt zbudowania czegoś takiego mógłby wynieś i 100 000euro ale nie zmienia to faktu, że fajnie by coś takiego istniało.

PS: Oczywiście nic nie zastąpi ruchu na świeżym powietrzu.

Do góry
Strona:
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>