Home Forum
Forum
Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?
Jaką konsolę wybrać?
(1 wejść) 1 Gość
W dół
Strona:
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>
TEMAT: Jaką konsolę wybrać?
BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 8 mies. temu Oklaski: 1
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem konsoli. Zastanawiam się którą wybrać. Na pierwszym miejscu stoją X360 (Alan Wake) i PS3 (Havey Rain). W grę wchodzi jeszcze PSP, ale jakoś tak... Tak więc co radzicie wybrać?

Zaloguj siÄ™ Zaloguj siÄ™
  Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
Divi
Sunday gamer
graphgraph
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 8 mies. temu Oklaski: 0
W domu mam tylko Xboxa 360. A z zakupem konsoli nie jest łatwo, ponieważ jest kilka czynników, które mogą przesądzić: żywotność konsoli (jak długo producent będzie ją wspierał nowymi grami itp.), dostepne gry oraz oczywiście cena.

PS3:

-Można się spodziewać, że szybko nie odejdzie w stan spoczynku, ponieważ wystarczy przeanalizować historię PS2.
-Wiele ciekawych gier (Heavy Rain, Uncharted, God of War, Little Big Planet)
-Ceny na allegro wahają się od 1100 zł do 1500 zł

Xbox 360:

-Nie znam podejścia Microsoftu, ale mam nadzieję, że ta wersja konsoli dłużej pożyje. Poprzednia wersja nie była aż tak popularna w Europie, ale wraz z 360 Microsoft chyba zmienił troszeczkę politykę i tak szybko nie wypuści nowej konsoli (wciąż przecież czekamy na Natala i wersję Slim).
-W przypadku gier, to nie wiem czy Xbox posiada jakieś warte uwagi exclusivy oprócz Alana Wake'a (który i tak nie jest jakiś super) i Fable. Oczywiście są tam jakieś Gear of War, Forza Motorsport, Project Gotham Racing, ale nie są to gry aż tak warte zakupu tej konsoli. Zależy to również od osobistych preferencji.
-Ceny Xboxa na allegro mieszczą się w przedziale 700-1100 zł.

Jeżeli o mnie chodzi, to jeśli mógłbym wybrać i kwiestia pieniędzy nie byłaby najważniejsza, to na 100% brałbym PS3. Ale spowodowane to jest też moim sentymentem do marki Sony.

Powodzenia w wyborze konsoli.

Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 8 mies. temu Oklaski: 1
Fajnie to rozrysowałeś. Ja jednak i tak stawiam na gry z co-op przy jednej konsoli albo 1 - 1. Dlaczego? Mam brata i gra w Fife na konsoli jest świetna, nie to co PC (PES niby jest dobry, ale ja jestem fanem FIFY i nie mogę się do niego przekonać). A cena gra wielką rolę. X360 jest tańszy a i gry są tańsze. Tytuły, które wymieniłeś są według mnie świetne, ale do hitów z PS3 nie mogą się porównywać (zapomniałeś dopisać mojej gry marzeń Killzone 2).

Jeżeli chodzi o gry na X360 mają swoje odpowiedniki i na PS3 np:
Forza Motosport - Grand Turismo 5 (a zanim wyjdzie jest Motorstorm)
Gears of War, Halo - Kilzone
A nie zastąpimy takich tytułów jak Little Big Planet czy God of War.Tylko niestety cena tych gier (jak i konsoli) jest większa niż tych Xboxowskich. No, ale jest jeszcze jeden wariant PS2. Jednak jak już coś kupywać to coś na czym pogram przez kilka ładnych lat.

No mogę usprawnić swojego (grata) PCta, ale to jest wydatek ceny konsoli a pogram sobie z pół roku na najwyższych detalach, a potem znów "przełom". Na konsoli wszystko pójdzie i pomimo iż zapłacę te 50 - 100 zł więcej mam pewność, że odpalę, a np grę którą miałem sobie kupić i zbierałem kasę od gwiazdki (Splinter Cell Conviction) nie kupię, bo zostały założone jakieś zabezpieczenia, a z moim netem można pomarzyć o odpaleniu tej gry.

Ja skłaniam się jednak ku Xbox360. Cena przeważa, ale PS3 też ma duże szanse. Poczeka zobaczę co jeszcze inni powiedzą.

Balka
Admin
graph
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 8 mies. temu Oklaski: 0
Myślałem kiedyś nad kupną konsoli, ale przeszło to na razie na dalszy plan. Dla mnie na wybór mają znaczenie głównie gry. Jak będę kupować to na pewno PS3. Czemu? Bo chcę zagrać z Gran Turismo 5, Killzon'a, Heavy Rain'a. Plusem dla PS3 jest też, że kilku. kumpli ma i mogli byśmy grać razem. Ostatni składnik to, to, że po prostu jakoś bardziej mnie przekonuje PS3.

Ancient Lord
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna be.player Miejsce: Kraków Urodziny: 05/15
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 7 mies. temu Oklaski: 0
Sam wybrałbym również PS3. Tylko szukałbym wersji "grubej" i to takiej ze wsteczną kompatybilnością. Nie dość, że zagrasz we wszystkie gry wychodzące na tą konsolę, to jeszcze zrelaksujesz się przy graj z PS2/PSX. Nic lepszego nie może się trafić

Balka
Admin
graph
Nie nie, tylko nie ze wsteczną kompatybilnością, sony zauważyło swój błąd dlatego tego już nie ma. Raz nie wszystkie gry działają, dodatkowo w europejskich PSach jeszcze mniej. Do tego dochodzi, to że te konsole o ile dobrze pamiętam można aktualizować tylko za pomocą płyt. Wersję bez kompatybilności można już przez internet ponieważ rdzeń który zajmował się PS2 zajął się obsługą aktualizacji.

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 7 mies. temu Oklaski: 1
A co powiecie o Wii. Przy tym jest podobno nieziemska zabawa i ogólnie fajnie się w to gra. Gier ostatnio coraz więcej, a i cena nie jest jakaś nieziemska. Co powiecie o takim wariancie?

Balka
Admin
graph
Fajna sprawa, ale moim zdaniem Kinekt od MS i PS Move zniszczą wii. Nigdy nie byłem przekonany do Wii, a tu MS i Sony wyskoczyli ze swoimi kontrolerami.

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Może i tak, ale sam Kinektic czy taki Move będzie kosztował połowę ceny konsoli. A i gry nie będą na początku tanie. Kinektica jeszcze bym zniósł, ale z Move gry sobie po prostu nie wyobrażam. Te kontrolery na pewno nie zniszczą Wii. W Polsce Wii nigdy nie było i nie będzie popularne. Ale w takim USA zagrywają się na tym. Wydaje mi się, że to rozsądna oferta i chyba ostatecznie na nią się zdecyduje.

Balka
Admin
graph
Mówisz, że kontrolery do PS3 Ci nie pasują, to w takim razie czemu się nad wii zastanawisz jak przecież w przypadku nintendo jak i sony ich kontrolery działają na tej samej zasadzie. Rzeczą która odgania mnie od wii są denne gry. Fakt są gry które są na wszystkie platformy, ale na wii nie zagram ani w Forze, Hallo, ani w Gran Turismo, Killzone. Dla mnie wii jest słabe i nie spełnia moich oczekiwań, ale oczywiście to jest kwestia gustu. Wii zachęca niską ceną, ale ja kieruje się taką zasadą, że jak mnie na coś nie stać tego nie kupuję, staram się jakoś na to zarobić, uzbierać ale na pewno nie szukam tańszych alternatyw.

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Ja bym nie chciał Nintendo gdybym u kolegi nie zagrał. Graliśmy w jakiś tam boks (tytułu nie pamiętam) i bawiłem się świetnie. Wii od początku stawia na ruch i ma jakieś doświadczenie. Moim zdaniem te wszystkie kontrolery nie znajda użytkowników, bo jak ktoś stawia na ruch to ma Wii. Inni tego nie kupią, bo nie sądzę abyśmy ujrzeli na nie Killzone 3 w 3D czy Hallo Reach. Ale to jeszcze daleka decyzja dla mnie. Najbardziej prawdopodobne jest to, że "tylko" ulepszę kompa. Bardzo bym tego nie chciał, bo i tak wydam sporo kasy, a pogram na tym sprzęcie z pół roku, a potem wyjdzie nowy lepszy. Dlatego też chciałbym konsolę, bo to jest wydatek w granicach modernizacji kompa, a pogram spokojnie ze 3, 4 lata, a jak dobrze pójdzie to i drugie tyle.

Balka
Admin
graph
Czy PC czy konsola, zaleczy od tego jakie ma się oczekiwania. Ja miałem kiedyś kupić PS3 ale zrezygnowałem, bo mało gram, a dwa wolę PC kupić bo mi do pracy potrzebny. A w moim zawodzie potrzeba ogromna moc obliczeniowa, mnóstwo ramu i szybkie dyski.

Balka
Admin
graph
Ja bym brał PS3

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Znalazłem w necie coś sensownego (ostatecznie Wii odpada).
Na pierwszej pozycji mam PS3 z tÄ…d: PS3

Drugie miejsce dla X360 Elite: X360 Elite

Na trzeciej pozycji również X: X360 Premium

Co polecacie, który zestaw najciekawszy?

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 6 mies. temu Oklaski: 1
Ostatecznie padło na PSP 3004. W zestawie są dwie gry, LittleBigPlanet iMotorstorm Arctic Edge. Mam już również Tekkena i czekam na God of War i FIFE 08.

Balka
Admin
graph
O:Jaką konsolę wybrać? 1 Rok, 6 mies. temu Oklaski: 0
No way, PSP? Jak dla mnie to najgorszy wybór.

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Czemu nie? Jak na razie sprawdza się dobrze. Jakbym miał kupować PS3 to przydałby się nowy telewizor a to kolejny wydatek w granicach 1500 - 2000 zł. Jak dla mnie to za dużo. Zresztą, PSP też mogę podłączyć do TV.

Balka
Admin
graph
Kupujesz kabel i do monitora podłączasz PS3. Wiesz jak już kiedyś pisałem wolę poczekać dłużej by uzbierać kasę na coś lepszego a nie kupować to na co akurat teraz mi budżet pozwala.

BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Może i tak, ale z mojej perspektywy zbierałbym na tą konsolę z 5 lat, a wtedy wyjdzie już nowa wersja. :/

Balka
Admin
graph
No to jak taka jest sytuacja, że nie ma możliwości nic lepszego od PSP to ok.

Do góry
Strona:
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>