Home Forum
Forum
Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?
Retro vs. New Style
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Retro vs. New Style
BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Retro vs. New Style 2 lat(a), 3 mies. temu Oklaski: 1
W jakie gry bardziej wolicie grać retro, a może new style. Tutaj możecie podzielić się swoimi poglądami.

Ja osobiście jestem po środku. Gry które teraz wychodzą są DROGIE, a gramy prawdę mówiąc do 7 - 10 godzin, jest to nadrabiane dynamiką gry. Za to w gracz retro można siedzieć nawet do 40 godzin. Pamiętacie Sacred wakacji mi nie starczyło żeby ukończyć grę. Teraz takich długich gier już nie ma, ale za to kto potrafi wymienić bardziej dynamiczną grę wojenną niż CoD (chodzi o retro). I właśnie dla tego uznaje obydwa gatunki, a wy?

Zaloguj siÄ™ Zaloguj siÄ™
  Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
Ancient Lord
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna be.player Miejsce: Kraków Urodziny: 05/15
O:Retro vs. New Style 1 Rok, 11 mies. temu Oklaski: 0
Hmm, osobiście uważam, że teraz nad grywalność wystawia się stronę wizualną gry. Wcześniej nawet niezgrabne kupy pikseli i opowieść będąca pretekstem do zabijania były odpowiednim motywatorem do długiego grania. Teraz w grach coraz mniej tej magii z dawnych lat. Swoją tezę potwierdzam również ciekawostką - zobaczcie ile Easter Eggów jest w starych grach, a jaką ich liczbę oferują nowe produkcje.

Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
BigHunter
Sunday gamer
graphgraph
O:Retro vs. New Style 1 Rok, 11 mies. temu Oklaski: 1
Dokładnie. Weźmy chociaż takie DSJ. Pierwsza część jest wyśmienitapod względem grywalności i nadal w nią z chęcią gram i biję kolejne rekordy (zaczynałem od poczciwego Windows 95 ). A DSJ 3 to już inna bajka niestety.

Had
Sunday gamer
graphgraph
O:Retro vs. New Style 1 Rok, 11 mies. temu Oklaski: 0
Mi podobają się gry "new style" głównie za grafikę, fizykę i fakt, że nie trzeba poświęcać na nie na raz wiele czasu. Gry retro, także są dobre, niektóre nawet bardzo (Diablo 2). Ale by poczuć ich klimat należy grać znacznie dłużej.

Ostatnio zmieniany: 2010/03/07 13:07 Przez Had.
Do góry