|
|
|
Seria GTA 2 lat(a), 6 mies. temu
|
Oklaski: 0
|
|
Zakładam topic o serii GTA - można tu dyskutować o wsyzstkim związanym z serią.
Pierwsze moje wstępne pytanie - która część Wam się najbardziej podoba?
No i krótka historia mojej przygody z GTA:
Grand Theft Auto + GTA London - Pierwsza część serii wraz z dodatkiem nie przekonała mnie. Kamerka przedstawiała świat od góry,a miasto było płaskie jak naleśnik. Do dyspozycji mieliśmy tylko kilka broni (pistolet, miotacz ognia, karabin i chyba... tyle). Grałem krótko i mimo dobrych chęci nie zagrzałem przy niej na dłużej.
GTA2 - Druga odsłona gry. Również z widokiem od góry, ale z drobnymi próbami sztucznego 3D. Również gameplay mi się nie spodobał ,chociaż próbowałem z całych sił przekonać się do niej. Na próżno. Na minus wychodzi też opcja płatnego save'u stanu gry.
Grand Theft Auto III - Przejście w trójwymiar. Liberty City jest duże, piękne, a misje dobrze skonstruowane. Zarzuty można mieć do głównego bohatera, który jest pustym niemowa, ale nie przeszkadza to w zagłębieniu się w ciekawą fabułę. Gra świetna.
Grand Theft Auto Vice City - Pod względem klimatu i reali w których osadzona jest rozgrywka gra otrzymuje ode mnie 10/10. Vice City to miasto stylizowane na Miami z lat 80-ątych. Neony, dziewczyny w bikini, różowe garnitury - to wszystko w GTA: VC. Uh, aż się wzruszyłem.
GTA: San Andreas - Tym razem wcielamy się w czarnoskórego gangstera z ulicy - Carla Johnsona - na początku nie mogłem się odzwyczaić od wspaniałego VC, ale potem poszło gładko. Świetna fabuła, również genialny świat pozwoliły mi spędzić w świecie SA bite 60 godzin.
GTA IV - Najnowsza część serii. Wskakujemy w buty faceta z Europy - Niko Bellica. Grafika uległa potężnym zmianom, a gra została fatalnie zoptymalizowana. IMO odpada przy poprzednich częściach serii.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
|
Had
Sunday gamer
|
|
O:Seria GTA 2 lat(a), 6 mies. temu
|
|
|
Grałem we wszystkie części GTA. Najbardziej przypadło mi do gustu Grand Theft Auto 3. Niesamowita wolność i trójwymiar działały niesamowicie na zmysły wtedy 12 latka.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
|
|
|
|
|
Oklaski: 1
|
|
Ja zacząłem od GTA III, na tamte czasy grafika robiła furorę. Ale klimat nie ujmował tak jak następnie w Vice City, te hawajskie koszule, muzyka i club Malibu, to było to! I skok do kolejnej epoki czyli San Andreas. Większe i obszerniejsze dzieło w porównaniu z poprzednimi to pewne. Zrobione w dobrym stylu i uważam że najlepsze część całej serii. W czwórce raziło mnie spowolnione (bardziej realistyczne) ruchy bohatera, po prostu tego nie lubie w grach.
Tak więc, San Andreas zdecydowanie jest mistrzem jak Mickiewicz w poezji.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja w klimacie ciągle waham sie pomiędzy VC a SA.
Z jednej strony wspaniałe, różowe lata 80-te, a z drugiej lata 90-te, czyli rozkwit Rapu i Ameryka.
Dylemat godny gracza ;/
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grałem we wszystkie GTA od dwójki i najbardziej podoba mi się najnowsza część bo... Pomimo tych rożnych błędów ma jak na GTA ładną grafikę, bardzo dobrą fizykę (wreszcie da się porządnie wyszaleć samochodami), zachowania otoczenia mi się podobają, fajna jest także możliwość kontrowania ataków. O najważniejszym bym zapomniał nareszcie gra toczy się w XXI wieku, a nie w zasranych 90 czy 80 latach i nie muszę już patrzeć na te szajskie kanciate samochody.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co jak co ale te "kańciaki" swego czasu niezłą furorę robiły. A dla Ciebie tylko grafika się liczy? Hę? Rozumiem że jesteś grafikiem ale rozszerz swoje horyzonty 
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A ja zdecydowanie uwielbiam i ubóstwiam GTA III. Dość powiedzieć, że to była jedna z pierwszych gier w jakie w życiu grałem i że do tej pory przeszedłem ją... kilkadziesiąt razy! Ta część miała niesamowity klimat, fajnego, choć nieznanego bohatera, kapitalną fabułę, ciekawe misje i... wolność oraz trójwymiar! Jak dla mnie czego by Rockstar nie zrobił, to żadne GTA V czy XV nie przebije trójki.
@MacInTosh
Mickiewicz to był ćpun jakich mało, a wiersze głupie pisał. Mistrzem poezji jest zdecydowanie Kochanowski ;P
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pisałem tak dlaczego mi się podoba IV, grafika była jednym z wielu powodów. Ja tamtych czasów i kanciatych samochodów znielubię, ja uwielbiam nowoczesność. Oczywiście taki fury jak shelby, mustang czy toyota trueno choć stare to są piękne, a te najnowsze fiutki rodem wzięte z star warsów są okropne. Nie o samochodach był ten temat, GTA IV RLZ.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@edson
Ja właśnei nie przepadam za "trójką" - Niby spoko, miasto 10/10, ale główny bohater i dużo misji polegających na szybkim jeżdżeniu autami minusuje grę.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tjaaa... Chciałbym zobaczyć jakiś dobry remake Vice City, najlepiej robiony przez R*.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@Ancient
Nie nauczono cię, że jak się nie znasz to lepiej milczeć niż gadać od rzeczy? ;P
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co chcecie aby zmieniono w GTA 5???? Ja uważam żeby nie było zwolnienia akcji jak w "czwórce".
P.S. Nie róbcie off-topa, źle się czyta.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@edson
Tak się składa, że się znam, grałem we wszystkie GTA (oprócz tego shitu - 4) i nie przepadam za głównym bohaterem trójki. Claude Speed to niemowa i skrajny down 
A nie lubiÄ™ wielu misji "na czas" - nienawidzÄ™ tej presji. Wroar ;]
@Mac InTosh
Nie offtopujemy.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
Divi
Sunday gamer
|
|
|
|
|
Grałem we wszystkie części GTA, ale najbardziej do gustu przypadło im Vice City. Te wszystkie neony, jaskrawe hawajskie koszule i tandetne garniaki to jest to.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
O:Seria GTA 2 lat(a), 3 mies. temu
|
|
Ja zaczołem swoją przygodę z GTA od II odsłony gry i szczerze często do niej wracam.  Ostatnio nawet zakupiłem Vice City i powiem, że jest to fenomenalna gra. Grałem jeszcze w III i San Andreas, ale to u brata. 
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
O:Seria GTA 2 lat(a), 3 mies. temu
|
|
|
A ja wystrzelę tak: sądzę że kolejna cześć GTA będzie osadzona właśnie w klimacie Vice City, tak jak w czwórce wróciło Liberty City tak i może przyjść czas na Vice City. Co sądzicie o takiej teorii?
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
O:Seria GTA 2 lat(a), 2 mies. temu
|
|
|
Może być jakie chcą dla mnie ważne jest aby dalej był XXI wiek a nie jakieś zasrane 80/90 lata XX wieku.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vice City miało jednak ten swój urok i z chęcią zagrał bym w kolejne GTA w XIX wieku.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Powiedz mi jak wyobrażasz sobie GTA w XIX (19) wieku ? Kolesie by z szabelką latał ? xDD
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lata 80-90 to już te lepsze uzbrojenie, a klimat tamtych lat jest niesamowity. Właśnie wtedy były tam największe przekręty mafii. Samochody, ubrania, muzyka to wszystko sprawia, że Vice City u mnie króluje, ale to może dlatego, że nie grałem w IV.
|
|
|
|
Zaloguj siÄ™
|
|
|
|
|