Home Forum
Forum
Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?
Graj w mmo po polsku
(1 wejść) 1 Gość
W dół
TEMAT: Graj w mmo po polsku
Pazcyn
Sunday gamer
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Graj w mmo po polsku 2 lat(a), 10 mies. temu Oklaski: 0
Polska stała się od niedawna atrakcyjnym regionem do wydawania darmowych i przetłumaczonych gier mmo na języku polskim. Najpierw był GW, choć nie do końca darmowy lecz nie ma abonamentu. Później pojawił się Metin2 (www.metin2.pl), niemieckiego Gameforge'a. Firma zachwycona sukcesem Metina postanowiła przetłumaczyć inne produkcje na których trzyma swoją łapska. Przetłumaczona została gra NosTale (www.nostale.pl/), a także 4Story (www.4story.pl/). Gamigo także przekonało się do kraju "kwitnącego ziemniaka" i postanowiło przetłumaczyć Last Chaos (lastchaos.gamigo.pl) oraz grę Smash Online (pl.smash-online.com). Sytuacja robi się coraz ciekawsza, ja osobiście prognozuję, że już niedługo do tego pochodu dołączą kolejne firmy i będziemy mogli zagrać w nowe gry w polskiej wersji.

Zaloguj siÄ™ Zaloguj siÄ™
  Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
Ancient Lord
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna be.player Miejsce: Kraków Urodziny: 05/15
O:Graj w mmo po polsku 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 0
No fajnie, ze kolejne MMO są przetłumaczone po polsku. Lokalizacja w naszym ojczystym języku pozwala zagłębić się w świat gry i dobrze rozumieć fabułę, jak to ma miejsce w GW - tam świetnie się sprawdzają dialogi i questy po polsku - nigdy się nie gubimy.
Jednak na co dzień w GuildWars gram na opcji Language: english. Czemu? Nazwy broni, potworów itp. po polsku wyglądają fatalnie. Bolą mnie zęby jak widzę "Spękanego Wyspogłowa", lub "Złowieszczy topór kolców". Dlatego mam mieszane uczucia co do lokalizacji MMO.

Administrator wyłączyÅ‚ możliwość wysyÅ‚ania postów przez anonimowych użytkowników.
Balka
Admin
graph
Jak dla mnie te wszystkie darmowe gry MMO to shit, żadna mi się nie podoba, ja uznaję tylko i wyłącznie WOWa Poza tym spotkałem się z kilkoma Polskimi serwerami gdzie questy były przetłumaczone na PL.

Ostatnio zmieniany: 2009/07/25 13:46 Przez Balka.
Ancient Lord
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna be.player Miejsce: Kraków Urodziny: 05/15
No World of Warcraft jest świetny. I przy questach pomaga darmowy ilegalny QuestHelper + Cartographer.

Jednak wole GuildWars in English.

Pazcyn
Sunday gamer
graphgraph
Kolejny kiepski kiepski mmo został przetłumaczony przez Gameforge, jest nim AirRivals.pl(www.airrivals.pl). Doszły mnie też słuchy, że gra 9dragons(9dragons.acclaim.com/)także została już przetłumaczona na język polski. Strona internetowa wciąż jest po angielsku, lecz w kliencie gry można wybrać polskie język.

Ostatnio zmieniany: 2009/07/26 10:10 Przez Pazcyn.
Mac InTosh
Sunday gamer
graphgraph
O:Graj w mmo po polsku 2 lat(a), 6 mies. temu Oklaski: 1
Tłumaczą i tłumaczą a żadna z tych gierek nie wpadła mi w oko. Chętnie zobaczyłbym Atlantica'e Online w naszym rodzimym języku.

Pazcyn
Sunday gamer
graphgraph
O:Graj w mmo po polsku 2 lat(a), 3 mies. temu Oklaski: 0
Rappelz - darmowa gra komputerowa z gatunku MMORPG stworzona przez koreańską firmę nFlavor i wydana przez firmę Gala-Net, która jest także wydawcą takich gier jak Flyff i Space Cowboy Online.

Akcja gry osadzona jest w świecie fantasy, w którym czczone są trzy bóstwa: Deva, Asura i Gaia. Każde z nich dysponuje własnym asortymentem zbroi oraz oręża. Gra charakteryzuje się zróżnicowanym poziomem klas postaci, mamy np. 3 rodzaje wojowników, magów i klas zwierzęcych.

pl.rappelz.gpotato.eu

Do góry